Diy kit ,Air-band-modtager,Høj følsomhed luftfart radio

Diy kit ,Air-band-modtager,Høj følsomhed luftfart radio

kr113.17 kr106.35
Status
På lager

Ønskeliste
  • Tags: airband, air-band, radio modtager band luft, airband radio modtager, høj følsomhed multi band radio, air-band-modtager, antenne sdr, bel air band, modtageren air band, airband radio.

Diy kit ,Air-band-modtager,Høj følsomhed luftfart radio

Specifikation:

Hvis, som mange scanner entusiaster og skinke operatører, du er interesseret i at lytte med på al den spænding manifest i aeronautic kommunikation, men mangler udstyr til at forfølge din interesse, så er det måske Luftfart-Band-Receiver, som er beskrevet i denne artikel er for dig.Luftfart-Modtager, der er designet til at tune 118-135MHz band, har usædvanlig følsomhed over, image rejection signal-til-støj-forhold, og stabilitet.Modtageren er velegnet til at lytte med på jord-og luft kommunikation, der er forbundet med kommercielle flyselskaber og general aviation.

Med strøm fra et 9-volts alkalisk batteri, der kan tages sammen med din lokale lufthavne, så du ikke går glip af et øjeblik af handlingen.Og selv hvis du ikke i nærheden af en lufthavn, denne lille modtager vil samle op på alle de jord-til-luft-og vice-versa kommunikation af et fly, eller jorden facilitet i omkring 130 km (190 km).

Kredsløb Beskrivelse:

Figur 1 viser en skematisk diagram af Luftfarten Modtager--en super heterodyn-AM (Amplitude Modulerede) enhed bygget op omkring fire IC ' er: en NE602 dobbelt afbalanceret mixer (U1), en MC1350 lineær, HVIS forstærkeren (U2), en LM358 quad op-amp (U3), og en LM386 audio-forstærker (U4).

I drift, en antenne, der sættes i J1 opfanger AM-signal.Det signal er så koblet gennem C1 til en tre-sektion, tuned-filter netværk bestående af L1-L5 og C2-C6. Signaler i 118-135Mhz VHF (Very High Frequency) område, som er koblet til og med C7, at en VHF-transistor (Q1), hvor signalerne forstærkes.Fra der, de signaler, der er fodret med C8, med indgang U1 (den NE602 er en dobbelt afbalanceret mixer), der i dette program fungerer som en lokal oscillator.En variabel spole (Lokal Oscillator L6) og dens tilknyttede kondensator netværk indstille den lokale oscillator frekvens 10.7-MHz højere end den indgående 118-135MHz signaler.En tuning-netværk , bestående af varactor diode D1 og potentiometer R1, giver den lokale oscillator frekvens til at være indstillet på tværs om 15MHz.

Den 10.7-MHz forskel mellem det modtagne signal og den lokale oscillator (LO), frequency (dvs, den Mellemliggende Frekvens, eller HVIS) er udgang på pin 4 af U1 til en 10.7-MHz keramisk filter (FIL1).Den filter er anvendt for at sikre en smal passere band og skarpe signal selektivitet.

Produktionen af FIL1 forstærkes af Q2, og derefter fodret gennem C16 til U2 (en MC1350 HVIS forstærker), der, som det er konfigureret, tilbyder også Automatisk Gain Control (AGC), som vi skal se om lidt.Den forstærkede 10.7-MHz, HVIS signalet er toppede ved hjælp af variabel transformator T1. Den ER lyd er så demodulerede af diode D2. Efter at, lyden er fed i rækkefølge gennem fire afsnit af U3 (en LM358 quad op-amp).

Bemærk, at en del af U3-et udgangssignal føres tilbage gennem modstanden R25 til AGC-control input fra U2 til pin 5. Dette signal bruges til at automatisk reducere gevinst på U2 når stærke signaler er til stede eller til automatisk at øge U2 ' s gevinst for svage signaler.Der holder lydstyrken af de kredsløb i en behagelig lytteoplevelse rækkevidde, uanset styrken af de indkommende signaler.

Modtageren kredsløb indeholder også en squelch kredsløb, der er kontrolleret af potentiometer R3, som er brugt til at dræbe tilfældige støj under en valgt tærskelværdi.Når den er korrekt indstillet, squelch kontrol stort set eliminerer baggrundsstøj, så alle dig i nærheden er indgående signaler, der kan blive bragt op til et anvendeligt niveau.Potentiometer R2 kontrol af den samlede volumen fodret gennem C26-U4, en LM386 lav spænding audio-forstærker.På grund af det overordnede design og squelch kontrol, lyden er ganske lav i baggrundsstøj, og alligevel er i stand til at køre simpel kommunikation højttaler eller hovedsæt til fremragende volumen niveauer.

Konstruktion:

Når du har fået alle de komponenter, og bestyrelsen for Luftfarten Modtager, byggeriet kan begynde.En dele-placering diagram er vist i Fig.Ved montering af projektet, tage særlig pleje for at polaritet-følsomme komponenter (elektrolytiske kondensatorer [keep fører så kort som muligt], dioder og transistorer) er installeret korrekt.Blot en del installeret baglæns kan forårsage alvorlig skade!

Induktorer (Aircoils) L1,L3,L5 kan gøres let på en 5 mm-boret.Før du wind dem, skrabe emalje i hver ende, ca 5mm.Så vinden 1.5 drej (2-viser er okay).Jeg ved, at det kan være svært, især hvis du har store fingre ligesom mig.Begynd med at installere det passive komponenter (6 jumper ledninger, stik, modstande, kondensatorer, spoler).Efterfulgt af installation af aktive komponenter; dioder, transistorer, og IC ' er.Når de aktive komponenter er blevet installeret, skal du kontrollere dit arbejde for den sædvanlige konstruktion fejl; kolde lodninger, malplaceret eller omvendt føre komponenter, lodde broer, osv.Når du har besluttet, at han kredsløbet er korrekt samlet, er det tid til at overveje kabinet, der skal huse de modtager.

Modtagerens kredsløb kan anbringes i enhver kabinet, som du vælger.Bruge billedet i toppen af dette projekt som et eksempel, hvis du ønsker det.

Antennen for Luftfart modtageren kan være så simpelt som et 21-tommers længde af wire eller teleskopisk antenne, eller du kan få en fancy loftmonteret luftfart antenne.Hvis du er i nærheden af en lufthavn, vil du få masser af on-the-air handling fra tråden eller teleskopisk antenne.Men hvis du er mere end et par miles væk, en anstændig tag-mount (eller scanner) antenne tilbyder en stor forbedring.

  • Mærke: ZWAAJKQK
  • Pakke: No
  • farve: grøn
  • Element Type: Adapter
  • Model-Nummer: 000